ο ουρανος

καποτε εβλεπα τα συννεφα και νομιζα πως εβλεπα την ελπιδα να μου χαμογελαει...
τωρα βλεπω τα αστρα και νομιζω πως βλεπω το συμπαν να γελαει μαζι μου...
Εστω.
Ακομα και ετσι.
Για να γελαει το συμπαν, παει να πει πως καποιο αστειο θα υπαρχει μεσα στην υποθεση.

Οι φρονιμητες

Αυριο θα ωριμασω, σαν το σταφυλι

Αυριο την τρελα μου θα χασω, προωρα, without warning really….

Χειρουργικα θα αφαιρεθουνε οι δυο φρονιμητες

Που να ξεραν οι δολιοι αυριο τι τους περιμενει....

.....μια εξωση ξεγυρισμενη!

Ευγενικα στο ραντεβου θα παω μεσα στην αγωνια

Και βλακωδεστατα θα πω κανα δυο απελπισμενα αστεια.

Το στομα μου θα ανοιξω , θα παρει την βελονα και θα με σημαδεψει.

Θα με πονεσει λιγο και θα χεστω απ’τον φοβο μου, μα θα του πω του πισινουλη μου

να μην τολμησει αληθως να αφοεδευσει

Τις πεντε ενεσουλες κακην κακως θα αντεξω

Μα το μετεπειτα, αν και μουδιασμενη, μπα...δεν θα το παλεψω.

Και γκραγκ και γκρουγκ και ενα κομπρεσερ μεσ’το μυαλο δονειται

Και μεσα σε εκεινο το λεπτο η αντοχη μου εξαντλειται.

Τι προσευχες θα πω, τι ωωωωμ και ζεν και βουδα,

Θα νιωθω πως θελω να εκτιναχθω και θα μουγκριζω σαν πληγωμενη αρκουδα.

Μετα θα ερθουνε τα ραμματα, σταυροβελονια , οπα και πιασε τσιγγελακι,

Ενας ο οδοντογιατρος και μια η γιαγια μου, μου πλεκουνε για προικα κουβερτακι

Και τελος ,δαγκω τωρα , θα μου πει το απαισιο βαμβακι, και σπιτι θα με στειλει,

Στο φορουμ να κλαφτω λιγακι.....

Εγω ομως, πονηρη, θα τρεξω στο ψυγειο να παρω το παγακι

Γιατι ετσι με συμβουλεψε ενα καλο και ζουπηχτο σεξυ γερμανακι.

Με την κομπρεσα θα την βγαλω μεχρι και το πρωτο τριωρο να περασει,

Και οταν μυρμηγκιασμα θα αρχισει, και τα χειλη μου να νιωθω, τοτε η γκρινια θα με πιασει....

Γαμω τους φρονιμητες μου, κολοδοντα απαισια, δεν γινεται να μην βγαινατε

Και να περνουσα instead μια εβδομας θεσπεσια?

The big things and the small things!

‘You maybe capable of great things, but life consists small things‘





Χθες το βραδυ πριν πεσω να κοιμηθω, οπως το εχω συνηθειο , διαβαζα λιγο απο εδω και λιγο απο εκει αποσπασματα απο τα αγαπημενα βιβλια μου (...οπως αποχαιρετουμε φιλους οταν τελειωσει η βραδια και μια φιλαμε τον ενα μια τον αλλον , χωρις να θελουμε να αφησουμε κανενα παραπονεμενο, καπως ετσι και εγω αποχαιρετω τα βιβλια μου οταν παω για υπνο...)

Και επεσα πανω σε αυτες τις γραμμες, που σας εχω κανει παραθεση παραπανω. Ενιωσα σαν να προσπαθουσα τοση ωρα να κατεβω μια σκαλα στα σκοτεινα και ξαφνικα καποιος μου αναψε τα φωτα.

Συνειδητοποιησα οτι τον τελευταιο καιρο , εχοντας ουσιαστικα βιωσει μια πολυ σημαντικη αλλαγη στην ζωη μου, οπως η αλλαγη καριερας, προσπαθουσα να σεκφτω που θα ηθελα να δω τον εαυτο μου σε 5 η ακομα σε 10 χρονια, και ειχα παραμελησει παντελως τα καθημερινα, μικρα πραγματα, τις ευτελεις αυτες μικρες ασχολιες που ομως τελικα ειναι αυτες που δινουνε νοημα στην ζωη μας. Καποια στιγμη τελικα με πηρε ο υπνος.....Και ξυπνησα το πρωι σε ενα σπιτι χαος, σε ενα σπιτι με απλυτα πιατα και ασιδερωτα ρουχα και καθως επλενα τα πιατα και διπλωνα τα ρουχα να τα ετοιμασω για το σιδερωμα, σκεφτομουν ακομα αυτες τις δυο γραμμες.

Τυχερος αυτος που εμαθε και απολαμβανει τα μικρα πραγματα στην ζωη, γιατι τελικα αυτα εχουνε αξια και αυτα αφηνουνε μια ωραια γευση στο στομα...

Πρωτα πρωτα να παρουμε τις μικρες καθημερινες χαρες και να τις βαλουμε στην ζυγαρια και ας βαλουμε στην αλλη πλευρα της ζυγαριας τις μεγαλες χαρες, αυτες που προγραμματιζουμε οπως την ημερα του γαμου μας, η αυτες για τις οποιες κοπιαζουμε τοσο οπως ενα πτυχιο, οπως μια προαγωγη. Και τελικα αυτο που βλεπουμε ειναι οτι οσο σημαντικα και να ναι αυτα τα πραγματα στην ζωη μας , και απαραιτητα, και καλα κανουμε και τα θελουμε και τα προγραμματιζουμε και προσπαθουμε για αυτα, αν η καθημερινοτητα, ειναι στερημενη απο μικρες χαρες, η ακομα χειροτερα δεν εχουμε μαθει να την απολαμβανουμε για αυτο που ειναι και για αυτο που ειμαστε, τοτε σιγουρα καμια μερα του γαμου, κανενα πτυχιο , καμια στιγμη δοξας και κανενα χειροκροτημα δεν θα ειναι αρκετο για να καλυψει το κενο μας.

Ας δουμε τωρα τα μεγαλα πραγματα, και τα μικρα πραγματα. Καλως η κακως γεννηθηκαμε στην ελλαδα του σημερα, και καλω ς η κακως η ελληνιδα γυναικα αφηνει τουλαχιστον ενα μερος της ταυτοτητας της να προσδιοριστει απο το ποσο νοικοκυρα ειναι. Τωρα αν αυτο ειναι λογικο η οχι, αν ειναι θετικο η αρνητικο , ο καθενας το αποφασιζει μονος του , αλλα εγω τουλαχιστον μερος της ταυτοτητας μου, το προσδιοριζω με το ποσο νοικοκυρεμενη η ανοικοκυρευτη , πιο σωστο στην δικη μου περιπτωση ειμαι...

Ενα μεγαλο πραγμα για μενα λοιπον θα ητανε να εχω μια καλη καριερα, και σιγουρα εχω τις δυνατοτητες να το πραγματοποιησω. Εχω ολα τα φοντα, εχω σπουδασει , εχω αφιερωσει χρονο, εχω μαθει ξενες γλωσσες, αλλα μεσα σαυτο το φρενηρη ρυθμο μαθησης και προσπαθειας για επιτυχια ξεχασα να μαθω να βαζω προγραμμα στην ζωη μου για να εχω ενα σωστο νοικοκυριο. Δεν εμαθα να πλενω πιατα, να σιδερωνω, να μαγειρευω....Μην με παρεξηγειτε, ξερω να τα κανω, απλα δεν εμαθα να τα θεωρω σημαντικα για μενα, γιατι τα θεωρω μικροπραγματα. Ομως η ζωη τελικα αποτελειται απο τα μικροπραγματα, απο τα δυο πιατα που θα πλυνεις και απο τα ρουχα που θα διπλωσεις πριν πας για υπνο, απο το τηλεφωνο που θα παρεις ενα φιλο να πεις γεια, απο το ενα ευρω που θα αποφασισεις να αποταμιευσεις, απο τα δεκα λεπτα παραπανω που θα κατσεις να διαβασεις για τις εξετασεις...

Ακομα ενα μεγαλο πραγμα, για μενα, ενας μεγαλος στοχος ειναι να κανεις παιδια και να τα μεγαλωσεις για να γινουνε σωστοι ανθρωποι. Πραγματικα μεγαλος στοχος, και δυσκολος και κανενας δεν μπορει να σου πει οτι εχεις βαλει λαθος στοχο και οτι δεν τα σκεφτεσαι καλα τα πραγματα. Αν μη τι αλλο το ενστικτο της αναπαραγωγης και η μητροτητα ειναι ρυθμιστικοι παραγοντες της ζωης μιας γυναικας. Ελα ομως που ενω μπορεις να κανεις παιδια και να τα μεγαλωσεις με αγαπη και φροντιδα, το πιο σημαντικο ειναι να μπορεις να κανεις τα μικροπραγματα, να μπορεις να ξυπνας καθε βραδυ χωρις να χανεις την υπομονη σου, να σκουπιζεις καθε μερα το πατωμα για να μην βρισκουνε λογης λογης αντικειμενα κατω και τα τρωνε , να θυμασαι να τους παιρνεις καθε μερα και απο ενα δωρακι απο το περιπτερο και να τους το δινεις, να εχεις χρονο να τους στιβεις ενα πορτοκαλι το πρωι...

Γενικοτερα , πιστευω οτι ολη η ζωη μας κυβερναται απο το ποσο καλα τα καταφερνουμε στα μικρα πραγματα , ειτε αυτα αποτελουνε υποσυνολα δρστηριοτητων για τα μεγαλα πραγματα, ειτε αυτα αποτελουνε μικροπραγματα, και λεπτομερειες που καποιος θα μπορουσε ναπει οτι δεν θα ελειπαν σε κανεναν.

Τελικα ομως, το χρωμα στην ζωη το δινουνε τα μικρα πραγματα, οι λεπτομερειες, αυτα τα χαζα και ισως ασημαντα πραγματα που προσπερναμε καθε μερα στην ζωη μας και δεν τα βλεπουμε για αυτο που πραγματικα ειναι... τα δευτερολεπτα της ζωης μας που περνανε. Καθε τι που αγγιζουμε, μας αγιζει. Καθε τι που δημιουργουμε, μας γεμιζει. Και ειναι τελικα στο χερι μας , να ζησουμε την ζωη μας, στο φουλ η να αφησουμε πολλα να μας προσπερασουνε μονο και μονο γιατι δεν ειναι μεγαλα, μονο και μονο γιατι καποιος θα πει....λεπτομερειες.....

Συμβουλες για αγορες!!!

Φθινοπωριασε, ο Οκτωβρης κοντευει να τελειωσει και η θερμοκρασια αποφασιζει δειλα δειλα να βουτηξει απο τον βατηρα του καλοκαιριου στην κρυα πισινουλα του χειμωνα!

Ρομαντικο θα πειτε μερικοι, ισως να ειναι, αλλα η αλλαγη των εποχων εκτος απο τους προβληματισμους για το ποσο γρηγορα περναει ο καιρος και τι ειναι τελικα ο ανθρωπος, ενα πουφ, αυτος ο μαλακας ο πρωην περασαν 3 μηνες και ακομα να με παρει τηλεφωνο, καλα ητανε πανω στα καυτα βραχακια, τι ωραια που ζεσταινοτανε ο κωλος μου........ ξαφνικα συνειδητοποιειτε οτι κρυωνει ο κωλος σας......

Και πριν αρχισει ο κωλος σας να λεει γαλλικα, πρεπει να κανετε κατι για να ανανεωσετε την γκαρνταρομπα σας και να υποδεχτειτε τον χειμωνα με ανοιχτα ποδια...εεε ανοιχτες αγκαλες ηθελα να πω!


Οποτε ξεχυνεστε σαν αγριεμενα αλογα στην αγορα και στα καταστηματα, ριχνοντας βλεμματα μισους σε αυτη την σκροφα που προλαβε και σας πηρε το τελευταιο νουμερο στον Ζαρα, αναζητατε μπλουζακια μεσα στην στοιβα ρουχων, οπως ο Κουστω κοραλλια, μονη διαφορα δεν φορατε την στολη δυτη και δεν σας πονανε τα αυτια απο την πιεση.....συζητατε ωρες ατελειωτες με τις ακρως ενδιαφερουσες προσωπικοτητες που ονομαζετε φιλες σας, μπροστα τους γιατι απο πισω τους...... ( ποια καλε, αυτη η αλογα, που νομιζει οτι θα τον τυλιξει τον Πετρο, δεν κοιταει που χτες που πηγα σπιτι της, ειχε αφησει το τυρι εξω απο το ταπερ και μαλιστα ΧΩΡΙΣ σαλαμουρα, και βρωμουσε ΟΛΟ το ψυγειο....τυριλας, ναι , ναι τυριλας!)


Εννοειται λοιπον, πως χρειαζεστε βοηθεια, σε αυτο το δυσκολο εγχειρημα και εδω ευτυχως για σας (και για μενα) ειμαι εγω εδω, η καλη θεια μπουφλα, που θα σας βοηθησει να κανετε τις καταλληλες αγορες χωρις αυριο μεθαυριο να χρειαστει να αναρωτηθειτε τι ειδους μεταλλαξη ειχατε παθει οταν αγοραζατε αυτο το γυαλιστερο μαυρο παντελονι η αυτες τις λαδι μπαλαρινες , και αν τελικα φταιει κατι στο νερο ...... η αν πρεπει να κανετε σεξ συχνοτερα και κυριως πριν πατε για ψωνια!


Ας παρουμε ομως τα πραγματα απο την αρχη.


1. Αδειαστε την ντουλαπα σας πανω στο κρεβατι!!!! Ωραια, γινεται χαμος, αν μπει η μανα σας μεσα , θα απορει για τριακοστη εβδομηκοστη εκτη φορα, πως θα παντρευτειτε και τι θα πει η πεθερα σας, και ποιος μαλακας θα βρεθει να σας παρει.....αλλα εσεις μην πτοειστε. Το καναμε για ενα συγκεκριμενο λογο, μην ξεχνατε πως η ταξη γεννιεται μονο μεσα απο το χαος.

2. Παρτε ενα ενα τα ρουχα σας και αναρωτηθειτε αν θα το βαλετε μεσα στους επομενους 6 μηνες. Αν οχι βαλτε το σε μια στοιβα που ονομαζετε, "θα τα ξαναδω σε 6 μηνες". Τα καλοκαιρινα πανε στην ιδια στοιβα με τα χειμωνιατικα. Ετσι οταν το καλοκαιρι θα ξαναδειτε την στοιβα για να κανετε την καλοκαιρινη σας γκαρνταρομπα, θα πεταξετε με σιγουρια τα παλια χειμωνιατικα η θα κρατησετε κομματια που θελετε.

3. Αφου ξεχωρισετε ολα σας τα ρουχα, δειτε τι καλο σας απεμεινε. και χωριστε τα πανω στο κρεβατι σε ομοια συνολα, δλδ ολα τα βρακια μαζι, ολα τα καλτσον μαζι, ολες οι μαλλινες μπλουζες μαζι κτλ....

4. Τωρα πατε καπου για καφε, ΜΟΝΕΣ σας. Καθηστε και παρτε ενα τετραδιο και ενα στυλο. Σκεφτειτε τι χρειαζεστε. Ασχετα με το τι εχετε, αυτο τωρα δεν μας απασχολει. Μας απασχολει το τι χρειαζομαστε, βαση της καθημερινοτητας μας.. πχ αν εισαι δασκαλα χρειαζεσαι 4 παντελονια η 3 φουστες μακριες μεχρι το γονατο για να μπορεις να πηγαινεις στο σχολειο.Αν εισαι καμπαρετζου, κονσοματιον η λουλουδου χρειαζεσαι μινι μαυρη φουστα και διχτυωτο καλτσον. Μην ξεχασετε τα βασικα, παλτο, μπουφαν, παπουτσια, ενα επισημο ρουχο, ενα ρουχο για τις χοντρες μερες, και κατι σεμνο για κοινωνικες υποχρεωσεις, πχ κηδειες, επισκεψεις στις γιαγιαδες, η ενα συνδυασμο των δυο προαναφερθεντων καταστασεων (φτου φτου φτου μακρυα απο μας)

5. Αφου τα γραψετε αυτα, τωρα πατε σπιτι και βλεπετε τι εχετε ηδη, κανοντας ουσιαστικα την λιστα τι χρειαζεται να αγορασετε. Προσπαθειτε να κανετε απο τωρα συνδυασμους χρωματικους και στυλ ωστε να αποφυγετε κομματια που θα ειναι μονο μερος απο ενα σετ, η θα φοριουνται μονο με ενα στυλ.

6. Βγαινετε στην αγορα. Εδω καλο θα ητανε να εχετε λεφτα για ξοδεμα, ειδαλλως θα πρεπει να αρκεστειτε σε αυτα που εχετε η σε ενα μερος απο αυτα που γραψατε συμφωνα με τι θεωρειτε ΕΣΕΙΣ πιο σημαντικο. πχ μπορει να μην σας φτανουνε να παρετε 3 φουστες και 2 παντελονια οποτε θα παρετε 2 φουστες και ενα παντελονι, αλλα ΠΟΤΕ μην παρετε παντελονοφουστα....γιατι θα εχετε διαπραξει μεγα λαθος.

7. Κοιτωντας τις βιτρινες, προσπαθηστε να μην παρετε τπτ αλλο απο αυτα που εχετε στην λιστα. Αν δεν βρειτε κατι που να σας αρεσει, τοτε αφηστε το για αλλη φορα, δεν θα την φαει κανενας την λιστα σας. Εκει θα ειναι, να την βλεπετε ,να την χαιρεστε! Μην παρετε χρωματα που δεν συνδυαζονται μεταξυ τους. Προτιμηστε κλασσικα χρωματα και σχεδια, μπορειτε να κανετε την τρελα σας με αξεσουαρ αλλα τα βασικα σας κομματια επιβαλλεται να ειναι κλασσικα. Διαλεξτε ακομα ενα χρωμα εκτος απο το μαυρο, το γκρι, και το ασπρο, και παιξτε με αυτο. Επισης το καφε και το μπεζ θεωρουνται κλασσικα. Μονο αν ειστε πολυ σιγουρες για τις ικανοτητες σας, παιξτε με 2 χρωματα ειδαλλως θα εχετε 10 κομματια που θα κανουνε μονο 3 συνδυασμους αντι να εχετε 3 κομματια που να κανουνε 10 συνδυασμους.

ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΔΑ.



8. Αφου παρετε τα βασικα, κομματια σας , πατε σπιτι. Τα αξεσουαρ τα παιρνουμε οποτε μας ερθει, με τρελα, με πολυ κεφι, δεν χρειαζονται προγραμμα και δεν χρειαζεται να ξοδευουμε πολλα λεφτα. Ειναι για να δινουνε χρωμα και να ανανεωνομαστε.....


Προς το παρον, αυτες ειναι οι συμβουλες μου. Αν θελετε να προσθεσετε η να σχολιασετε κατι , να το κανετε χωρις φοβο και παθος! Περιμενω τις κριτικες σας και τις αποριες σας!


Με αγαπη

Μπουφλα


ΥΓ. Καλα ψωνια τσουπρες! και να κοιτιεστε στον καθρεφτη οπως θα σας εβλεπε ο πιο αυστηρος και κακεντρεχης κριτης. Αφου το κανετε αυτο, μετα φτυστε τον κριτη στην μαπα και νιωστε θεες, ουτως η αλλως! .....αααα μην ξεχασετε να καθαρισετε τον καθρεφτη μετα, μην τον αφησετε με τις ροχαλες, δεν ειναι ladylike......





ΣΤΟΠ!

Δοκιμαστικο

Για να δουμε τι γινεται με αυτο το μπλογκ!